2016-os kreditpontos képzések

2015.12.01, Forrás: Saját forrás

A Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft. 2016. évre ismét megrendezi legkedveltebb képzéseit számviteli és adózási témakörökben. A résztvevők a szemináriumokon a hétköznapi munkához szükséges legfontosabb ismeretanyagot sajátíthatják el. A képzések meghirdetésének célja, hogy az adózási és számviteli képzéseinken ne csak a szakemberek, hanem cégvezetők és döntéshozók is átfogó képet kapjanak a döntéshozatalt befolyásoló pénzügyi, számviteli szabályokról és ezek változásairól.

Kiadónk tavasszal a következő 1 napos képzéseket hirdeti meg:

SZÁMVITELI TÖRVÉNYVÁLTOZÁSOK 2016. ÉVTŐL

Jelentős változásokat hoznak a magyar számviteli szabályozásban a 2016. január 1-jén hatályba lépő, módosított rendelkezések. A változások fő célja az Európai Unió irányelvének átültetése, így számos, az IFRS-ben (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) már alkalmazott szabállyal találkozhatunk jövőre a magyar számvitelben is.

A 2016. évi változások összetettebb kérdéseket tárgyalnak, így az eredménykimutatást érintő változtatások, amelynek részeként megváltozik a fogalomrendszer és törlésre kerülnek a rendkívüli tételek, már önmagában jelentős változásnak tekinthető.

Az eredmény felosztásának kérdésében bekövetkezett változás közelít az IFRS-ek rendszerében ismert megoldáshoz, illetve hasonlít az Számviteli törvény előtti időszak nyereségfelosztásának rendszeréhez, de egyikkel sem azonos módon fog működni. 

TRANSZFERÁR KÉPZÉS

A transzferárak kérdésköre a kapcsolt felek között alkalmazott ármegállapítással foglalkozik. Növekszenek a határokon átnyúló és egyre bonyolultabb vállalatközi tranzakciók, miközben Magyarország egyre inkább integrálódik az Európa Unió piacába. A globalizáció és az ezzel terjedő üzleti konstrukciók innovatív transzferárazási megoldások kialakítására ösztönzik a cégeket. Ezekről, a transzferárral kapcsolatos ismeretekről és változásokról hallhat szemináriumonkon.

A képzésünk célja, hogy a résztvevőket gyakorlati ismeretekkel segítsük a címben jelzett kérdésben: az átadási ár meghatározása, költséghatékony elszámolása (optimalizálás) a felek között, valamint dokumentálása. Ki szeretnénk térni a szeminárium során, hogy az ilyen ügyletekkel kapcsolatban hogyan lehet felkészülni a várható ellenőrzésekre. Az elméleti ismereteket kiegészítjük gyakorlati példával, akár esettanulmány formájában is, vagy egy-két konkrét példának az ismertetésével a gyakorlatból. A képzés során kitérünk a 2016-ban várható változásokra a transzferárral kapcsolatban.

IFRS nemzetközi képzések:

IFRS JÖVEDELEMADÓK, HALASZTOTT ADÓK

Halasztott adók elszámolásával foglakozó egynapos képzésünket olyan számviteli szakemberek részére ajánljuk, akik munkájuk során a magyar számviteli törvényben meghatározott beszámolók mellett a nemzetközi standardoknak megfelelő IFRS beszámolót is kell készíteniük.

A halasztott adók számításában a két rendszer között számottevő különbség található, ezért képzésünk során egy tőzsdei vállalat IFRS beszámolóján keresztül folyamatosan szemléltetjük a halasztott adókra alkalmazott értékelési, és közlési eljárásokat az adott standardnak megfelelően. Képzésünk a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IAS 12 standardja) alapján halad és ahol aktuális különbséget tárunk fel a US GAAP azonos ASC 740 standardjához képest, ott külön kitérünk a különbségek bemutatására.

Előadóink arra törekszenek, hogy összetett, részletes gyakorlatokkal és feladatsorokkal egészítsék ki az előadás elméleti anyagát.

MANAGERI IFRS KÉPZÉS

Ha Ön is olyan számviteli szakember, akinek kötelező elkészítenie a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az IFRS szabályai szerint, valamint komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kíván szerezni szakértő előadónktól, akkor az IFRS képzés Önnek szól.

Megrendezésre kerülő IFRS képzés keretében szakértőnk valós példán keresztül mutatja be a nemzetközi számvitel helyes alkalmazását. 4 napos tanfolyamunk első 2 napjában az IFRS elméleti ismereteit veheti át, frissítheti fel, második felében pedig olyan valós példát mutatunk be, mely a tevékenysége során előfordulhat.

Kérdés esetén közvetlenül kérdezheti az előadót, nem kell napokat várnia a válaszra. Családias légkörben tanulhat és sajátíthatja el az IFRS szakmai ismereteit.

HALADÓ IFRS KÉPZÉS

Manapság elengedhetetlen, hogy az általunk választott szakmában minél több gyakorlatot, tapasztalatot szerezzünk, azonban a mai rohanó világban nem mindig van erre elég lehetőségünk és időnk.

Kiadónk ezért indítja el HALADÓ IFRS képzését, melynél csoportos kedvezmény vehető igénybe. A 2 napos tréning időtartama alatt a hangsúlyt a gyakorlatra helyezzük. Interaktív, kiscsoportos tanfolyamunkon szakértőnk valós példán keresztül mutatja a be a nemzetközi számvitel alkalmazását.

HALADÓ IFRS képzésünk során egy, már az IFRS szabályokat alkalmazó vállalat következő évi beszámolóit készítheti el. Tehát nem az első áttérés szempontjából, hanem már meglévő nyitóadat birtokában, a hétköznapokban tapasztalt technikai problémák beillesztésével végezheti el a beszámoló összeállítását.

Amennyiben a gyakorlati ismeretek mellett elméleti ismereteit is fel szeretné frissíteni és szinten szeretné tartani, ajánljuk  figyelmébe IFRS képzésünket.

Képzéseink kreditpontos képzések, amely kreditpontok a Nemzetgazdasági Minisztérium engedélyével kerülnek kiállításra.