Online szakkönyv

Munkajog vezetőknek A-tól Z-ig - on-line verzió

Rövid leírás

Az online szakkönyv minden munkajogot érintő témakört felölel, részletesen kitérve az egyes témákra. A számtalan jogeset segítségével megismerhető a munkaügyi bíróságok ítélkezési gyakorlata is. Ezenkívül tartalmazza az aktuálisan hatályba lépett munka törvénykönyvét érintő változásokat is. A munkaügyi ellenőrzés tapasztalatainak bemutatásával segítséget kívánunk nyújtani a foglalkoztatók számára a jogsértések kiküszöböléséhez, a munkaszerződés, felmondás módjának kifogástalan voltához.

Szerzők

Szerkesztő: Dr. Breznay Tibor
Szerzők: Dr. Czuglerné Ivány Judit, Dr. Dudás Katalin, Dr. Földényi Gyuláné dr. Papp Ildikó, Dr. Hágelmayer Istvánné, Dr. Miholics Tivadar, Dr. Nacsa Beáta, Sipőczné dr. Tánczos Rita, Dr. Tormáné dr. Szabó Rita

Tartalom

 1. Útmutató
 2. Aktuális információk
 3. Munka Törvénykönyve - Első rész – Bevezető rendelkezések
 4. Munka Törvénykönyve - Második rész – A munkaügyi kapcsolatok
 5. Munka Törvénykönyve – Harmadik rész – A munkaviszony
 6. Munka Törvénykönyve – Negyedik rész – A munkaügyi vita
 7. Munka Törvénykönyve – Ötödik rész – Vegyes és átmeneti rendelkezések
 8. Iratminták a Munka Törvénykönyvéhez
 9. Kérdések-válaszok
 10. Jogesetek
 11. Gyakorlati munkaügyi útmutatók

Leírás

A munka törvénykönyvének változásai miatt még inkább megnőtt a munkáltatók felelőssége. A Munkajog vezetőknek A-tól Z-ig című online szakkönyv a HR-eseknek és a cégvezetőknek is elengedhetetlen segítséget nyújt a munkaszerződések megkötésétől kezdve azok felbontásáig.

A kiadványunk minden munkajogi témát felölel, részletesen kitérve az egyes témakörökre és a számtalan jogeset segítségével megismerhető a munkaügyi bíróságok ítélkezési gyakorlata is.

Sajnos előfordul, hogy több munkaadó kénytelen munkavállalójától megválni, aminek törvényes betartását szigorúan veszik!

Az utóbbi időkben a munkaügyi ellenőrök kiemelten vizsgálják a munkáltató kötelezettségeit, a szabadság kiadására vonatkozó előírások betartását, a felmondás jogilag kifogástalan módját, a munkaviszonyt leplező munkaszerződéseket. Az APEH vagy az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelet (OMMF) szakemberei ellenőrzés során több millió forintos (akár 3–10 millió Ft-os) büntetést is kiszabhatnak Önre, ha a szabadságokat, illetve a jelenléti ívet nem a munkajog szabályainak megfelelően kezeli.

A munkaügyi ellenőrzés tapasztalatainak bemutatásával segítséget kívánunk nyújtani a foglalkoztatók számára az esetleges hiányosságok, a jogsértések kiküszöböléséhez.

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság neves bíráinak közzétett jogesetei szintén arra szolgálnak, hogy Ön bármikor több szempontból átgondolt munkaügyi döntést tudjon hozni.

Az online szakkönyvben megtalálhatók az aktuálisan életbe lépő fontos változások, például a munkaidő beosztása, pihenőidő és a munkaszüneti napokon való foglalkoztatás, a rendkívüli munkavégzés, vagy a szabadság kiadása. Tájékozódhat többek között a csoportos létszámcsökkentés jogi szabályozásáról, a végkielégítésről, a felmondási védelem újabb szabályairól, illetve a cafeteria változásairól.

Online szakkönyvünkben mindig naprakész információkkal találkozik. Szerzőink nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyakorlatban jól használható tudásanyagot állítsanak össze olvasóik számára.

Ára

27980 Ft. (plusz áfa) áron rendelheti meg.

A hírlevél weboldala

Aktualizáló szolgáltatás

Az online könyvet - hagyományos formátumú termékeinkhez hasonlóan - negyedévente frissítjük az aktuális információkkal. Az aktualizáló lapok beillesztésével Önnek nem kell bajlódnia, hiszen a frissítést automatikusan végrehajtjuk az online könyvön is.

Onlib könyv üdvözlés

A régi Mt. teljes szövege és a hozzá kapcsolódó kommentár a szerződés és iratmintákkal egyetemben elérhető a munkajog1992.dashofer.hu oldalon,

Míg az új Mt. szövege az értelmező kommentel együtt a munkajog.dashofer.hu oldalon található.

Minden munkaadónak és munkavállalónak tisztában kell lennie a munkajogi előírásokkal, hiszen a foglalkoztatás során számtalan esetben merülhet fel megoldandó munkaügyi probléma.

Legyen tisztában a Munka Törvénykönyvének szabályozásával! A Munkajog vezetőknek A-tól Z-ig című online szakkönyv minden munkajogot érintő témakört felölel, úgymint a munkaviszony létesítése, megszüntetése, a munkaidő beosztása, pihenőidő és a munkaszüneti napokon való foglalkoztatás.

Az online könyv előnye, hogy nem kell a nehéz kiadványt mindig magával vinnie, ha szüksége van rá, hiszen interneten keresztül bármikor, bárhonnan elérheti azt. A keresőfunkcióval még könnyebben és gyorsabban megtalál mindent a kiadványban, valamint nem kell szállítási és csomagolási költséget fizetnie.

Felépítésének köszönhetően tartalmazza mind a régi, 1992. évi XXII. törvényt a Munka törvénykönyvéről, mind pedig az új Mt.-t (2012. évi I. tv.).

Online kiadványunk tartalmát folyamatosan aktualizáljuk, így mindig naprakész segítséget nyújt munkájában.

Miért pont a Munkajog vezetőknek A-tól Z-ig című kiadvány?

 • Mert így egyszerűen értesülhet a munkajogot érintő változásokról.
 • Mert az egy helyen összegyűjtött irat- és szerződésminták megkönnyíti munkáját.
 • Mert a közérthető szakértői kommentárokkal Ön is gyorsan, könnyen eligazodhat a munkajog útvesztőjében.
 • Mert Fővárosi Munkaügyi Bíróság neves bíráinak közzétett jogesetei Önnek is nagy segítségére lehetnek abban, hogy átgondolt munkaügyi döntést hozzon.
 • A „Gyakorlati munkaügyi útmutató” címet viselő fejezetünkben olyan szerzői alkotásokat bocsátunk rendelkezésre, amely dolgozatok tudományos színvonalon adnak segítséget az érdeklődők számára.

Kiadványunk kiválóságát olyan neves szakemberek garantálják, mint:

 • - Dr. Bérces Kamilla munkajogász
 • - Dr. Nacsa Beáta ügyvéd, egyetemi tanár
 • - Dr. Kövy Mihály Foglalkoztatási Hivatal jogi osztályának főosztályvezető- helyettese.

Velünk biztonsággal alkalmazhatja a munkajog minden területét!

Például:

 • Mi a kollektív munkaügyi vita?
 • Hogyan lehet törvénynek megfelelően felmondani?
 • Mik a munkaerő-kölcsönzés szabályai?
 • Hogyan kell a szabadságot kiadni?
 • Mik a munkáltató és munkavállaló kártérítési felelősségei?
 • Mik a munkaviszony egyes típusaira vonatkozó különös szabályok?

A Munkajog vezetőknek A-tól Z-ig című online szakkönyv a HR-eseknek és a cégvezetőknek is elengedhetetlen segítséget nyújt a munkaszerződések megkötésétől kezdve azok felbontásáig.

A munkaügyi ellenőrzés tapasztalatainak bemutatásával segítséget kívánunk nyújtani a foglalkoztatók számára az esetleges hiányosságok, jogsértések kiküszöböléséhez, folyamatosan nyomon követjük a Munka törvénykönyve változásait.

Legújabb munkajogi témáink mely online kiadványunkban megjelentek:

A munkavállaló munkahelyen kívüli magatartása

Az új Mt. a korábbinál nagyobb hangsúlyt helyez a munkavállalónak a munkáltató iránti lojalitása szabályozására. Nem csupán azt mondja ki, hogy a munkavállaló a munkaviszony fennállása alatt nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekeit veszélyeztetné, de azt is rögzíti, hogy a munkavállaló a munkaidején kívül sem tanúsíthat olyan magatartást, amely közvetlenül és ténylegesen alkalmas munkáltatója helytelen megítélésére, jogos gazdasági érdekének, vagy a munkaviszony céljának veszélyeztetésére.

A munkaszerződés fogalma, megkötése

Sajátos, hogy az Mt. eddig nem tartalmazta a munkaviszony fogalmát. Az új törvény a feleket terhelő főkötelezettségek megállapításával határozza meg a munkaviszony mibenlétét, kimondva, hogy „a munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles a munkáltató irányítása alatt munkát végezni, a munkáltató pedig köteles a munkavállalót foglalkoztatni és munkabért fizetni.

Onlib könyv üdvözlés - Fizetett

Üdvözöljük az érthető munkajog világában!

Az oldal tartalmát folyamatosan aktualizáljuk, így mindig naprakész segítséget nyújt munkájában.

Legújabb témáink:

A munkaviszony megszüntetésének rendszere

Az új Mt. a munkaviszony megszűnésének, megszüntetésének esetköreit új rendszerben, új elnevezések alatt szabályozza. Újrafogalmazza a felmondási tilalmak szabályait és megváltozik a jogellenes munkaviszony-megszüntetés jogkövetkezményeinek rendszere is. A külön jognyilatkozat nélküli megszűnés esetköre kibővül olyan sajátos esetekkel, amelyek egyes atipikus munkaviszonyokhoz kapcsolódnak.

A munkaszerződés fogalma, megkötése

Sajátos, hogy az Mt. eddig nem tartalmazta a munkaviszony fogalmát. Az új törvény a feleket terhelő főkötelezettségek megállapításával határozza meg a munkaviszony mibenlétét, kimondva, hogy „a munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles a munkáltató irányítása alatt munkát végezni, a munkáltató pedig köteles a munkavállalót foglalkoztatni és munkabért fizetni.

Online kiadványunk használata:

Keresőnk segítségével Ön a szakértők által publikált cikkek, digitalizált nyomtatványok, jogesetek között kereshet. A keresőmotorunk segítségével nem csupán pontos találatokat kap, hanem tovább is szűkítheti ezeket, témakör, vagy akár dokumentumtípus (cikk, nyomtatványok, kérdés-válasz, jogesetek stb.) szerint. A találatokat dátum vagy relevancia szerint is rendezheti.

Írja be a keresendő kifejezést, majd kattintson a keresés gombra!

A jobb oldalon található témakör lista segítségével még jobban átláthatja a kiadvány tartalmát.

Emellett, az Önnek tetsző tartalmakat, cikkeket meg tudja jelölni, hogy kedvencként elmenthesse.

Kapcsolódó termékek

STA

Termékvariációk

ARR

Eladási érvek

 • segítség a munkaszerződésekhez
 • az Mt. hatályos változásai
 • közérthető, könnyen kezelhető
 • minden munkajogi témakör
 • jogesetek, bírói ítéletek
 • rugalmasabb online felület

Csomagajánlat

STA

Csomagajánlat kedvezmény

10

Csomagajánlat termékleírása

Amit a munkajogról tudni kell, munkaszerződéstől a felmondásig, online.

Termékünkkel kapcsolatos kérdését hamarosan megválaszoljuk
Egyed Orsolya - o.egyed@dashofer.hu