Online szakkönyv

Munkajog vezetőknek A-tól Z-ig - on-line verzió

Leírás

A munka törvénykönyvének változásai miatt még inkább megnőtt a munkáltatók felelőssége. A Munkajog vezetőknek A-tól Z-ig című online szakkönyv a HR-eseknek és a cégvezetőknek is elengedhetetlen segítséget nyújt a munkaszerződések megkötésétől kezdve azok felbontásáig.

A kiadványunk minden munkajogi témát felölel, részletesen kitérve az egyes témakörökre és a számtalan jogeset segítségével megismerhető a munkaügyi bíróságok ítélkezési gyakorlata is.

Sajnos előfordul, hogy több munkaadó kénytelen munkavállalójától megválni, aminek törvényes betartását szigorúan veszik!

Az utóbbi időkben a munkaügyi ellenőrök kiemelten vizsgálják a munkáltató kötelezettségeit, a szabadság kiadására vonatkozó előírások betartását, a felmondás jogilag kifogástalan módját, a munkaviszonyt leplező munkaszerződéseket. Az APEH vagy az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelet (OMMF) szakemberei ellenőrzés során több millió forintos (akár 3–10 millió Ft-os) büntetést is kiszabhatnak Önre, ha a szabadságokat, illetve a jelenléti ívet nem a munkajog szabályainak megfelelően kezeli.

A munkaügyi ellenőrzés tapasztalatainak bemutatásával segítséget kívánunk nyújtani a foglalkoztatók számára az esetleges hiányosságok, a jogsértések kiküszöböléséhez.

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság neves bíráinak közzétett jogesetei szintén arra szolgálnak, hogy Ön bármikor több szempontból átgondolt munkaügyi döntést tudjon hozni.

Az online szakkönyvben megtalálhatók az aktuálisan életbe lépő fontos változások, például a munkaidő beosztása, pihenőidő és a munkaszüneti napokon való foglalkoztatás, a rendkívüli munkavégzés, vagy a szabadság kiadása. Tájékozódhat többek között a csoportos létszámcsökkentés jogi szabályozásáról, a végkielégítésről, a felmondási védelem újabb szabályairól, illetve a cafeteria változásairól.

Online szakkönyvünkben mindig naprakész információkkal találkozik. Szerzőink nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyakorlatban jól használható tudásanyagot állítsanak össze olvasóik számára.

Tartalom

 1. Útmutató
 2. Aktuális információk
 3. Munka Törvénykönyve - Első rész – Bevezető rendelkezések
 4. Munka Törvénykönyve - Második rész – A munkaügyi kapcsolatok
 5. Munka Törvénykönyve – Harmadik rész – A munkaviszony
 6. Munka Törvénykönyve – Negyedik rész – A munkaügyi vita
 7. Munka Törvénykönyve – Ötödik rész – Vegyes és átmeneti rendelkezések
 8. Iratminták a Munka Törvénykönyvéhez
 9. Kérdések-válaszok
 10. Jogesetek
 11. Gyakorlati munkaügyi útmutatók

Szerzők

Szerkesztő: Dr. Breznay Tibor
Szerzők: Dr. Czuglerné Ivány Judit, Dr. Dudás Katalin, Dr. Földényi Gyuláné dr. Papp Ildikó, Dr. Hágelmayer Istvánné, Dr. Miholics Tivadar, Dr. Nacsa Beáta, Sipőczné dr. Tánczos Rita, Dr. Tormáné dr. Szabó Rita


Amennyiben kérdése van termékünkkel kapcsolatban, ügyfélszolgálatunk
készséggel áll az Ön rendelkezésére az alábbi elérhetőségek bármelyikén:
Tel: 06 (1) 428 38 00,
E-mail: info@dashofer.hu